TRUMPŲJŲ MAISTO TIEKIMO GRANDINIŲ ORGANIZAVIMO PRIELAIDOS

Assumptions for Short Food Supply Chains Organisation

  • Vilma Atkočiūnienė Vytautas Magnus University
  • Gintarė Vaznonienė Vytautas Magnus University
  • Ilona Kiaušienė Vytautas Magnus University
  • Rasa Pakeltienė Vytautas Magnus University
Keywords: short food supply chains, organizational prerequisites, European Innovation Partnership

Abstract

Straipsnyje  sprendžiama trumposios maisto tiekimo grandinės (TMTG) organizavimo problema, siekiama išanalizuoti pagrindines trumpųjų maisto tiekimo grandinių organizavimo prielaidas Lietuvoje. Taikant mokslinės literatūros, statistinių duomenų analizės ir sintezės, dokumentų analizės, gerosios praktikos pavyzdžių analizės, sugretinimo ir kitus metodus, nustatytos TMTG organizavimo prielaidos. TMTG organizavimo teorinės prielaidos: TMTG organizavimo samprata ir vertinimas; ūkininkų supažindinimas su TMTG plėtojimo gerąja praktika; Europos inovacijų partnerystės (EIP) ir kitų projektų patirtis; vietos bendruomenių įsitraukimas kuriant paramos sistemas; tiesioginių pardavimų kultūra; šalyje plėtojamos ūkininkų rinkos; maisto produktų rinkos dykumėjimas; bendrakūros procesas; TMTG organizavimo principai ir kita. TMTG organizavimo prielaidos Lietuvoje: šalyje vyraujančios maisto tiekimo grandinės; maisto švaistymo mąstas; žemės ūkio produkcijos perdirbimas ūkininkų ūkiuose; parduodamas žemės ūkio ir maisto  produktų kiekis ūkininkų turguose ir kita.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-01-05
How to Cite
Atkočiūnienė, V., Vaznonienė, G., Kiaušienė, I., & Pakeltienė, R. (2020). TRUMPŲJŲ MAISTO TIEKIMO GRANDINIŲ ORGANIZAVIMO PRIELAIDOS: Assumptions for Short Food Supply Chains Organisation. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development, 41(4), 547-560. https://doi.org/10.15544/mts.2019.45
Section
Articles