VAISIŲ IR UOGŲ TARPTAUTINIS KONKURENCINGUMAS ES ŠALYSE

Authors

  • Deimantė Šliažienė Vytauto Didžiojo universitetas Žemės ūkio akademija

Pagrindiniai žodžiai:

vaisių ir uogų rinka, tarptautinis konkurencingumas, Europos Sąjunga, eksportas ir importas

Santrauka

Straipsnyje nagrinėjamas vaisių ir uogų tarptautinis konkurencingumas ES šalyse, atsižvelgiant į pagrindinius veiksnius, lemiančius šio sektoriaus augimą ir plėtrą. Siekiama išanalizuoti, kaip gamybos apimtys, eksporto ir importo tendencijos ir kainų pokyčiai daro įtaką konkurencingumui tiek ES viduje, tiek globalioje rinkoje. Siekiant įvertinti ES šalių vaisių ir uogų konkurencingumą, straipsnyje atliekama lyginamoji analizė, kuri padeda nustatyti pagrindines stiprybes, silpnybes, galimybes ir grėsmes šiame sektoriuje, jo galimybės priklauso nuo gebėjimo prisitaikyti prie ekonominių, ekologinių ir technologinių rinkos pokyčių.

Atsisiuntimai

Publikuota

2025-07-04

Numeris

Skyriai

Bioekonomika, žemės ir maisto ūkio darnumas