VAISIŲ IR UOGŲ TARPTAUTINIS KONKURENCINGUMAS ES ŠALYSE
Pagrindiniai žodžiai:
vaisių ir uogų rinka, tarptautinis konkurencingumas, Europos Sąjunga, eksportas ir importasSantrauka
Straipsnyje nagrinėjamas vaisių ir uogų tarptautinis konkurencingumas ES šalyse, atsižvelgiant į pagrindinius veiksnius, lemiančius šio sektoriaus augimą ir plėtrą. Siekiama išanalizuoti, kaip gamybos apimtys, eksporto ir importo tendencijos ir kainų pokyčiai daro įtaką konkurencingumui tiek ES viduje, tiek globalioje rinkoje. Siekiant įvertinti ES šalių vaisių ir uogų konkurencingumą, straipsnyje atliekama lyginamoji analizė, kuri padeda nustatyti pagrindines stiprybes, silpnybes, galimybes ir grėsmes šiame sektoriuje, jo galimybės priklauso nuo gebėjimo prisitaikyti prie ekonominių, ekologinių ir technologinių rinkos pokyčių.
Atsisiuntimai
Publikuota
2025-07-04
Numeris
Skyriai
Bioekonomika, žemės ir maisto ūkio darnumas