LAIKYMO IR TAROS ĮTAKA KVIETINIAM ALUI

Authors

  • Eglė Visminaitė Vytauto Didžiojo universitetas Žemės ūkio akademija
  • Jurgita Kulaitienė Vytauto Didžiojo universitetas Žemės ūkio akademija

Pagrindiniai žodžiai:

drumstumas, spalva, laikymas, tara.

Santrauka

Vieni iš svarbiausių alaus kokybės rodiklių  yra jo  drumstumas ir spalva. Šiame moksliniame darbe buvo tirta  laikymo ir taros įtaka alaus kokybei. Tyrimui buvo pasirinktos keturios taros – plastikinė, stiklinė, skardinė ir metalinė. Alus buvo laikomas   20±1 °C  temperatūros  ir 40 proc. santykinės oro drėgmės patalpoje.   Tyrimas truko 120 d.,  kas 30 dienų buvo tiriamas alaus drumstumas ir spalva. Ilgiausiai nepakitęs alus išliko skardinėje ir stiklinėje taroje, o greičiausiai savo prekinę išvaizdą prarado alus plastikinėje pakuotėje. Taip pat plastikinėje pakuotėje per laikymo laikotarpį drumstumas progresyviai mažėjo ir po 120 dienų (V laikymo laikotarpis) neatitiko nustatytų ribų.

Atsisiuntimai

Publikuota

2023-07-09