LAIKYMO IR TAROS ĮTAKA KVIETINIAM ALUI
Pagrindiniai žodžiai:
drumstumas, spalva, laikymas, tara.Santrauka
Vieni iš svarbiausių alaus kokybės rodiklių yra jo drumstumas ir spalva. Šiame moksliniame darbe buvo tirta laikymo ir taros įtaka alaus kokybei. Tyrimui buvo pasirinktos keturios taros – plastikinė, stiklinė, skardinė ir metalinė. Alus buvo laikomas 20±1 °C temperatūros ir 40 proc. santykinės oro drėgmės patalpoje. Tyrimas truko 120 d., kas 30 dienų buvo tiriamas alaus drumstumas ir spalva. Ilgiausiai nepakitęs alus išliko skardinėje ir stiklinėje taroje, o greičiausiai savo prekinę išvaizdą prarado alus plastikinėje pakuotėje. Taip pat plastikinėje pakuotėje per laikymo laikotarpį drumstumas progresyviai mažėjo ir po 120 dienų (V laikymo laikotarpis) neatitiko nustatytų ribų.
Atsisiuntimai
Publikuota
2023-07-09
Numeris
Skyriai
Maisto kokybė ir sauga