The Taxonomy of Learning Outcomes Levels: Harmonization and Systematization of the Terminology - Pukelis, Kęstutis (Pedagogika, 2023)
Straipsnyje pagrindžiama penkių išmokimo lygių taksonomija, išsidėsčiusi intelekto ir inteligencijos dimensijose. Pirmas (potencialus) lygis yra intelekto dimensijoje ir jį reprezentuoja gabumo (angl. aptitude) terminas. Kiti lygiai yra inteligencijos dimensijoje. Antrą (erudicijos) lygį reprezentuoja žinių (angl. knowledge) ir žinojimo (angl. knowing) terminai. Trečią (eklektišką) lygį – gebėjimo (angl. ability) terminas. Ketvirtą (kompetentingumo) – mokėjimo (angl. skill) terminas. Penktą (profesionalumo) – įgūdžio (angl. mastery) terminas.